Info Traseu

Traseul propus se găsește mai jos, în funcție de condițiile meteo, acesta poate suferi modificări, care vor fi anunțate pe masura ce se apropie data concursului precum si la ședința tehnica înainte de START.

In functie de conditiile meteo si daca va exista un numar minim de participanti vom organiza si Traseul copiilor, care va fi prima buclă din concurs, înscrierea acestora se face exclusiv la fata locului, de către părinte/tutore. Copiii care vin însoțiți de antrenor și acesta nu are calitatea de tutore, trebuie sa aibă asupra lor declarația părintelui care poate fi descărcată de aici , semnată și completată de un părinte.

Traseul propus pentru categoria de sportivi

Traseul va avea 5 urcări, recomandăm focă de rezervă, vor exista timpi limită la PC 4, înainte de urcarea 4 și la PC 6 înainte de urcarea 5, care se vor comunica la ședința tehnică înainte de start. Startul se va da la ora 10.30, in cazul in care acest lucru nu este posibil din cauza condițiilor meteo nefavorabile (temperatura extrem de scăzuta) . Start-ul se va amâna cu 30-60 de minute.

  • Lungime traseu: 16km
  • Diferență pozitivă de nivel: 1200m
  • Număr urcări pe foci: 5
  • Număr puncte de control: 10

Traseul propus pentru categoria de amatori

Traseul va avea 3 urcări. Va exista timp limită la PC3, înainte de penultima coborâre și ultima urcare. Startul se va da la ora 10:30, concomitent cu participanții la tura lungă.

  • Lungime traseu: 12km
  • Diferență pozitivă de nivel: 800m
  • Număr urcări pe foci: 3
  • Puncte de control: 5

Cum ajungi la Cabana Lomaș?

Din Toplița, pe DN15, se pornește înspre Borsec până la Monumentul Eroilor Toplița (8km), de unde se intră pe drumul forestier ce duce la cabană. Mai departe se urmărește marcajul cruce roșie, după 8km, ajungeți la intersecția cu drumul forestier Voievodeasa și continuați pe drumul din stânga.

ATENȚIE, de aici urmăriți marcajul cruce albastră iar după 1 km ajungeți la Schitul Tuturor Sfinților, de aici țineți tot stânga pe cruce albastră și mai mergeți încă 3 km până la cabana Lomaș. Drumul este accesibil cu aproape orice tip de autoturism iar pentru cei care sosesc cu trenul în Toplița: din central orașului se pot lua curse locale sau taxi-uri până la Monumentul Eroilor Toplița.

La cabana pe valea Lomasului si vaile adiacente nu este semnal telefonic! Se pot efectua apeluri telefonice doar daca se urca pe versant pana la o zona mai inalta